Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Kinderen >

RaRa projecten

Na de Eerste Heilige Communie houdt de geloofsontwikkeling en geloofsopvoeding van de kinderen uiteraard niet op. Alle kinderen die hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan worden dan ook uitgenodigd om mee te doen aan de zogenoemde “rara”-projecten. Deze projecten zijn ontwikkeld door pastor Lilian Weijman en hebben tot doel de geloofskennis van de kinderen verder uit te werken en te verdiepen. Een niet te onderschatten positieve bijkomstigheid is het contact dat de kinderen zo blijven onderhouden met hun geloofsgemeenschap.

De Rara-projecten:
Rara wie ben ik:  twee bijeenkomsten over Jezus van Nazareth. 
Rara wat zeg ik:  twee bijeenkomsten over bidden.
Rara wat vier ik:  drie bijeenkomsten over de grote feesten in onze kerk. 
Rara hoe heet ik: vier bijeenkomsten over heiligen.
Bij alle projecten wordt voor de kinderen een projectboekje gemaakt.
We vragen daarom wel om een kleine eigen bijdrage. 

De weg van de meester:
Is een project dat kinderen op een speels wijze leert wat de betekenis is van de veertigdagentijd en de bijzondere feestdagen die daarin vallen. Het geheel wordt aangeboden als een speurtocht  van twee kinderen op zoek naar wie de mysterieuze meester Thomas is. Dit project wordt aangeboden aan kinderen vanaf 10 jaar.
Er moet veel gekleurd worden, maar we gaan ook speuren in de bijbel en elke week ligt er weer een mysterieuze brief om te ontcijferen.

De kinderen die hun eerste communie doen worden na hun Communie via school of via de e-mail uitgenodigd. Mocht u na verloop van tijd geen uitnodiging ontvangen hebben, laat u het ons dan gerust weten.


E-mail: l.weijman@2parochies.nl

 

houten.pj23.nl | 2021-02-16

Vorige Home Naar Boven