Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Profielen > Liturgie > Koren >

Kinderkoor Zing-Zang

kinderkoor Zing-Zang

Een stukje geschiedenis
Ons kinderkoor begon heel kalmpjes onder leiding van Mieke Koot en beleefde in de jaren '80 en '90 een glorieuze periode onder Hans de Brouwer. Het koor had toen bijna honderd leden en er moest in twee groepen gerepeteerd worden. Het kinderkoor heeft nu ongeveer 30 leden en werd jarenlang gedirigeerd door Pieter Koning.
Dit jaar zal het stokje worden overgenomen door Thomas Keijner, die gaat dirigeren en Jeroen Smeets, die zal begeleiden op de piano.

De naamgeving
Op het koorkamp van 2010 is er gedacht over een naam voor ons kinderkoor. Er kwamen veel leuke namen uit de bus en na een heuse stemming (niet per sms, maar gewoon ouderwets met de handen omhoog…) werd het uiteindelijk: kinderkoor Zing-Zang.
Pieter heeft hier een mooie canon van gemaakt en dit is nu ons lijflied geworden.

Het zingen
Wij zingen tijdens de gezinsvieringen. Dit zijn uiteraard de vieringen met Kerst, Palmpasen, Goede Vrijdag en Pasen, maar ook tijdens alle communievieringen, tijdens de gewone gezinsvieringen en we doen ook mee aan het Kerstconcert.
We oefenen op woensdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur in de dagkapel. We zingen dan niet alleen de liedjes voor de vieringen die gaan komen, maar ook andere leuke liedjes.

Hoogtepunten
Uiteraard is elke viering een hoogtepunt, vooral met Kerst en Pasen, maar behalve het zingen, doen we ook andere leuke dingen met ons koor.
Elk jaar vieren we met elkaar Sinterklaas en we gaan het ene jaar een dagje op stap met elkaar en het andere jaar op kamp.
Afgelopen jaar was dit voor ons als nieuw bestuur een nieuwe en tegelijkertijd geweldige ervaring! We hebben genoten van de kinderen en er is een hechte band ontstaan. Vooral de gezamenlijke viering op zondag, heel intiem in het kamphuis, waar Pieter ook voor gekomen was, was een heel bijzonder moment.

Tot slot
We zijn altijd blij met nieuwe leden voor ons koor en vooral jongens! Dus:
Vind jij het ook leuk om mee te zingen tijdens de vieringen? Kom dan eens kijken bij het kinderkoor! We zijn op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes van groep 4 t/m 8 om ons koor te komen versterken.
We oefenen op woensdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur in de dagkapel. Kom gerust eens meedoen en wie weet zing jij dan de volgende viering ook met ons mee!

Voor meer informatie: kinderkoorzingzang@gmail.com

 


 

 

 

houten.pj23.nl | 2015-10-12

Vorige Home Naar Boven