Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Kerkhof en tuin
Giften - Vrijwillige bijdrage - Kerkbalans
Rekeningnummers
Vergaderzalen
Schilderen kerk 2012: tekening en foto's
Rooien kastanjebomen en planten esdoorns maart 2012
Kerstboom
Restauratie hekwerk
Restauratie kerktoren
Restauratie torenhaan
Profielen >

Financien en beheer

In de organisatie van de geloofsgemeenschap houdt Financiën zich met de "aardse dingen" bezig. Ons geloof is weliswaar de drijfveer van onze geloofsgemeenschap, maar met geloof alleen wordt nog geen geloofsgemeenschap in stand gehouden. Aandacht zal er ook moeten zijn voor meer profane zaken als onderhoud, schoonmaak en financiële administratie.

Gelukkig heeft onze geloofsgemeenschap de beschikking over een fantastisch team dat zich over de administratie ontfermt, fondsen inzamelt, het technische beheer van de gebouwen regelt, het kerkhof en de tuin rondom de kerk verzorgt en nog vele andere aardse zaken tot zijn werkterrein rekent. Bij deze zorg hoort ook het schoonhouden van kerk en parochieruimtes. Dit is een niet te onderschatten taak die door vrijwilligers wordt uitgevoerd.

Als u wilt weten wat zij ervoor over hebben om de luister van ons godshuis in ere te houden, dan is een bezoek aan de jaarlijkse poetsbeurt een echte eye-opener. De schellen zullen u van de ogen vallen, ingevet en uitgewreven.

Geen vergadering zonder koffie en geen koorrepetitie zonder thee. Geroutineerd wordt dit geregeld door de Catering, een grote groep vrijwilligers die de inwendige mens verzorgt en alles op rolletjes laat lopen. De cateringgroep voert ook het beheer over de zalen en is onmisbaar bij bijzondere gelegenheden.

Allerlei onalledaagse werkzaamheden worden door de ad hoc -werkploeg verricht. Het zijn vrijwilligers met gouden handen, die uit de mouwen worden gestoken voor bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe geluidsinstallatie, voor de restauratie van beelden en de bouw van onze Mariakapel. Deze activiteiten worden aangestuurd door de sectie Financiën. U begrijpt nu, dat dit meer behelst dan het beheer voeren over de geldkist en het piekeren over credit- en debetposten in het kasboek. Gelukkig zijn veel parochianen bereid een steentje bij te dragen aan deze activiteiten die de continuïteit van onze parochiegemeenschap moeten waarborgen.

houten.pj23.nl | 2018-11-22

Vorige Home Naar Boven