Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Filmverslag onthulling bordje Groene Kerk
Duurzaamheidsprijs 2017 gewonnen
Duurzame verlichting
High Tea
Profielen > Diaconie - Dienst aan Kerk en Samenleving >

Werkgroep Groene Kerk

In 2015 zijn er een aantal studieavonden gehouden over Laudato Si, de encycliek van Paus Franciscus. In deze encycliek roept Paus Franciscus iedereen op om mee te werken aan een duurzamere wereld. De paus spreekt ons aan op onze verantwoordelijkheid voor ons gemeenschappelijk huis, de aarde.

Tijdens deze avonden ontstond bij een groepje deelnemers het verlangen om hier verder mee aan de slag te gaan. Na in eerste instantie informeel een aantal keer bij elkaar gekomen te zijn, is er een Werkgroep Groene Kerk opgericht.

De werkgroep gebruikt de expertise van de Groene Kerken en van Stichting Natuur en Milieu. Er wordt o.a. gekeken naar het stookbeleid van onze kerk, verlichting en naar de isolatie van de pastorie (voorzetramen/dubbelglas). Andere terreinen zullen volgen. In eerste instantie wordt er geïnventariseerd. Daarna wordt er gekeken of er nog winst op gebied van duurzaamheid valt te behalen.

Mocht u belangstelling hebben of ideeën die bijdragen aan een duurzame kerk, neemt u dan contact met ons op.
Contactpersoon Werkgroep Groene Kerk RKK Houten:  Jacqueline Theunissen, Tel. 030 6360353

Links:

http://laudato-si.nl/  website bedoeld ter ondersteuning van allen die zich door Laudato si willen laten inspireren  tot concrete vormen van engagement.

https://www.facebook.com/LaudatoSi.NL 

http://catholicclimatemovement.global/world-day-of-prayer/

https://www.groenekerken.nl/ De Groene Kerkenactie brengt de kerken die  kiezen voor een duurzaam en bewust leven in kaart.

http://www.knr.nl/organisatie/pagina.asp?pagina_id=440 Pagina Laudato si Konferentie Nederlandse Religieuzen

https://www.natuurenmilieu.nl/

houten.pj23.nl | 2016-09-17

Vorige Home Naar Boven