Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Over ons > Pastoraal team >

Vincent van der Helm

Diaken 

E-mail diaken.vanderhelm@2parochies.nl

Mijn naam is Vincent van der Helm, 49 jaar, gehuwd, tevens diaken van het aartsbisdom Utrecht. Ik ben geboren in Utrecht en kom uit een katholiek gezin met vier kinderen. Na mijn middelbare school, heb ik de HTS electrotechniek gedaan en daarna ben ik als electrotechnicus het bedrijfsleven in gegaan.
Naast mijn werk begon ik mij te verdiepen in het geloof. Binnen de parochie(s) waar ik heb gewoond, ben ik als vrijwilliger actief gaan meedoen, zowel op de achtergrond, als bij diverse diensten aan het altaar.  Daarnaast ga ik sinds 1987 meerdere malen per jaar op Mariabedevaart en heb ik diverse Wereld Jongerendagen bezocht. Dit waren jaren van rijping en verdieping. In 2000 ben ik naast mijn werk, gestart met de theologie deeltijdopleiding aan de Faculteit Katholieke Theologie Utrecht. 
Daarnaast heb ik een opleiding tot het diaken gevolgd, bij de Diakenopleiding op Dijnselburg. In 2008 ben ik afgestudeerd en op 31 mei dat jaar, het feest van Maria visitatie, door kardinaal Eijk, tot diaken gewijd. Vanaf 1 augustus 2008 ben ik fulltime in het pastoraal team in de Heilige Suitbertus parochie werkzaam. Er zijn veel dingen die ik in mijn werk fijn vind om te doen Met mensen op Mariabedevaart gaan, begeleiden en praten over het geloof, de zorg voor zieken en huisbezoek, voorgaan in diverse vieringen. Voor mij is de H. Eucharistie de basis van waaruit wij leven, derhalve vind ik het erg fijn, om dienstbaar te mogen zijn in de viering van de Eucharistie.

Mijn grote hobby is muziek maken. Naast het zingen, speel ik trompet, euphonium en slagwerk in een fanfare orkest in Utrecht. Maar ook maak ik samen mijn echtgenote muziek in de kerk; zij begeleidt mij op het orgel. Daarnaast vind ik het heerlijk om lekker in de tuin te zitten met een leesboek of wat rondom huis te klussen.

Mijn motto is: “Alles is genade. God zij dank!“

diaken Vincent van der Helm


 

houten.pj23.nl | 2021-02-16Vorige Home Naar Boven