Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Over ons > Locatieraad >

Startzondag 2013

Op zondag 15 september 2013 was het weer Startzondag, het begin van het parochieel seizoen 2013-2014. Dit jaar stond Startzondag in het teken van KERK IN BEWEGING. Na de mooie viering kon men elkaar ontmoeten in het zonnetje onder het genot van koffie en thee met cake en later een drankje met nootjes.

Tevens waren er diverse activiteiten die in het teken stonden van KERK IN BEWEGING. Voor de kinderen was er in de pastorietuin een spelparcours uitgezet. De jongeren gingen boerengolf spelen en voor alle andere parochianen was er de bierfiets. Er werden diverse ritjes gemaakt op de 10-persoons bierfiets. Iedereen kreeg bij het verlaten van de kerk een lootje en kon daarmee kans maken op een ritje. Pastoor Zweers ging mee op de eerste rit. Helaas (of gelukkig) zat er geen bier in het vat...

De jongeren die gingen boerengolven vertrokken daarvoor rond kwart over 12 op de fiets naar restaurant Vroeg bij Bunnik. Gezellig kletsend fietsten we door het bos Nieuw Wulven naar de Marsdijk en we waren lekker op tijd bij Vroeg. Na een pakje drinken, een krentenbol en een sanitaire pauze werden we door een medewerkster meegenomen naar het weiland aan de overkant. "Gaan we echt daar tussen de schapen lopen!" Daar werd ons in het kort uitgelegd hoe het werkte. Ondertussen waren er 2 teams gemaakt die tegen elkaar zouden spelen. Daar was even de twijfel hoe hard je moest slaan maar al snel kreeg de bal een stevige klap om ver in het weiland terecht te komen. Het is ons gelukt om de schapen NIET te raken. Uiteindelijk kwam een team als winnaar uit de bus en die mochten als eerste snoep uitkiezen. Verder gaan zij door met de eer van de roem. Dan weer op de fiets en gezellig napratend, terug naar Houten en terug naar huis. (Karin Hulsdouw)

Klik hier voor een filmverslag van Startzondag

Klik hier voor een fotoverslag van Startzondag 

Klik hier voor een fotoverslag van de boerengolf voor de jongeren van JoPa

Interview met pastoor G. Zweers

Interview met pastor A. ten Klooster

houten.pj23.nl | 2015-06-12

Vorige Home Naar Boven