Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Profielen > Liturgie > Koren >

Koor Cantilene

Een ander geluid

Het koor Cantilene (zangerige melodie) werd in 1986 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in de kerkmuziek van Stichting Leerhuis en Liturgie uit Amsterdam.
Binnen onze geloofsgemeenschap was behoefte aan een nieuw koor, met een ander geluid.
Geen jongerenkoorrepertoire en ook geen traditioneel repertoire.
Cantilene is begonnen met 35 mensen. Nu zijn ongeveer 65 mensen lid van het koor.

Het koor richt zich op de nederlandstalige liturgie en probeert daarbij vernieuwend te zijn.
We zijn op zoek gegaan en vonden een kostbare bron van nieuwe teksten en nieuwe muziek in Amsterdam bij Stichting Leerhuis en Liturgie.
We zingen nog steeds veel teksten van Huub Oosterhuis, op muziek gezet door Bernhard Huijbers, Antoine Oomen en Tom Löwenthal.
Nieuwe liturgische muziek, niet verheven en traditioneel, maar poëtisch, vaak herkenbaar en dicht bij mensen, zonder in simpelheid en vervlakking te vervallen.

Een aantal mensen van het koor werkt mee aan de voorbereiding van de vieringen en dit draagt zeker bij, om de zich steeds vernieuwende muziek een plaats te geven.
Andere kostbare bronnen zijn: Stichting Nieuw Lied Fonds, Dominicus Lied Fonds en ook liederen uit Taizé.

Diverse leden van ons koor bezoeken de lieddagen in Amsterdam om nieuwe muziek te beleven, te horen en te zingen. En zo kunt u de nieuwe muziek weer in Houten beluisteren als Cantilene mag zingen in een viering.

Omdat Cantilene veel nieuwe muziek zingt, proberen we voor de viering een paar liederen met de bezoekers door te nemen, zodat u ook mee kunt zingen.
Het koor wordt begeleid door piano en dwarsfluit.

Op woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur wordt er gerepeteerd in de aula van de H.Familieschool tegenover de kerk.  Mocht u een repetitie van ons koor willen bijwonen, dan bent u van harte welkom.  

We hopen u zingend te mogen begroeten in onze kerk.

 
 
 
 
 
 
 

 

houten.pj23.nl | 2015-06-06

Vorige Home Naar Boven