Home Agenda Wie is wie? Contact Links Zoek Verkleinen Vergroten

Pauselijke onderscheidingKo Vernooij ontvangt de hoge pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (Latijn, Voor Kerk en Paus). De onderscheiding werd 10 september tijdens de eucharistieviering uitgereikt door pastoor F. Hogenelst. 

De Pro Ecclesia medaille wordt uitgereikt aan katholieke gelovigen die zich gedurende ten minste 25 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor het katholieke geloof of de Kerk. Het is het hoogste ereteken dat een leek (vrijwilliger) kan ontvangen van de Paus. Een bekende Nederlandse drager was de kunstenaar Toon Hermans.

Ko beheert bijna 25 jaar het parochiƫle kerkhof achter de parochiekerk, waarvan hij de laatste 10 jaar ook het administratief beheer voert. Hij motiveert zijn werkgroep van vrijwilligers voor het onderhoud van kerkhof en de tuinen. Maar regelmatig ook voor allerlei andere onderhoudswerkzaamheden in en rondom kerk en pastorie.

Ko maakte begin jaren negentig vijf jaar deel uit van de Parochievergadering. Van hieruit werkte hij mee aan een nieuwe bestuursvorm van onze parochie Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming.

Ko is sinds 1956 lid van verschillende kerkkoren en heeft hierbij diverse bestuurlijke functies vervuld. In 2016 ontving Ko ter gelegenheid van zijn 60 jarig jubileum bij het zangkoor St. Caecilia de gouden Gregorius Eremedaille. Deze werd verstrekt door de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, die liturgische muziek en kerkmuziek in de geest van de kerkelijke voorschriften wil bevorderen.

Klik hier voor een filmverslag van de uitreiking.
.

houten.pj23.nl | 2017-09-21

Pauselijke onderscheiding
Vorige Home Naar Boven