Home Agenda Wie is wie? Contact Links Zoek Verkleinen Vergroten

Klokken van hoop en troost

Beste parochianen,

De Raad van Kerken roept kerken op klokken van hoop en troost te luiden op woensdag 18 en 25 maart en op 1 april, telkens van 19.00 tot 19.15. In veel kerken van de parochies Paus Johannes XXIII en H. Suitbertus doen we mee!

Klokken van troost en hoop:
Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten.

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 - 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam.

Met deze klokken van hoop en troost kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

houten.pj23.nl | 2020-03-18

Klokken van hoop en troost
Vorige Home Naar Boven