Home Agenda Wie is wie? Contact Links Zoek Verkleinen Vergroten

Profielen > Diaconie - Dienst aan Kerk en Samenleving > Vastenaktie >

Koninklijke onderscheiding voor Joop

Klik hier voor een filmverslag.

Sinds 1982 zet Joop zich zeer actief in voor onze Parochie. Hij zit in diverse werkgroepen: Diaconie, Vastenaktie, meditatieve vieringen, helpt bij de collecte en zit in het bestuur van de locatieraad. Vanaf 1999 is hij actief als vertegenwoordiger namens de locatie Houten voor de Vastenaktie KrommeRijnstreek. Sinds vorig jaar is hij voorzitter van deze club. Voor de vastenaktie promoot Joop al ruim 20 jaar de speciale vastenaktieprojecten op de Houtense scholen. Hij bezorgt lesmaterialen, organiseert sprekers uit het betreffende land en helpt leerlingen bij de uitvoering van de acties om geld in te zamelen. Samen met zijn echtgenote Hilde heeft hij een aantal maal deelgenomen aan de Vastenaktie-Pelgrimstocht en daarmee geld opgehaald voor het goede doel. Het is niet voor niets dat hij in 2013 door de landelijke Vastenaktie-organisatie is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Joop is zet zich al vanaf zijn 17e in voor anderen. Hij begon bij de scouting in Utrecht. Hij was er hopman, bestuurslid,  groepsvoorzitter en ging als leider mee op verkennerskamp. In 1980 begon hij als vrijwilliger bij Badmintonvereniging KrommeRijnstreek in Odijk. Hij zat er in de technische commissie, was lid van de toernooicommissie, penningmeester, voorzitter en tussendoor trainde hij ook nog een aantal jeugd- en recreantenteams. Sinds 1982 is hij gastheer bij de vieringen in het stiltecentrum van het UMC in Utrecht. Hij helpt ook bij het halen en brengen van patiŽnten naar die vieringen.

Mensen die met hem samen werken zeggen over de heer Van Impelen dat hij een groot hart heeft en een groot gevoel voor sociale rechtvaardigheid. Joop legt gemakkelijk contacten en die een inspirator is voor anderen.

Op 24 april 2015 kreeg Joop van Burgemeester Wouter de Jong een koninklijke onderscheiding opgespeld.

houten.pj23.nl | 2015-04-26Vorige Home Naar Boven