Home Agenda Wie is wie? Contact Links Zoek Verkleinen Vergroten

Profielen > Liturgie > Vieringen >

Meditatieve viering

Meditatieve vieringen 2016-2017

Een wijze nam het woord en zei: “Luister naar het verhaal van deze vrouw die een kind in haar armen houdt. Als ze langs een grot loopt, hoort ze een geheimzinnige stem: “Kom binnen en neem alles mee wat je wilt. Maar realiseer je een ding: als je weer buiten bent, zal er voor altijd een deur dichtgaan. Maak gebruik van de gelegenheid, maar vergeet het belangrijkste niet.” De vrouw gaat de grot binnen en ontdekt er een enorme schat. Gefascineerd door het goud, de diamanten en de juwelen, zet ze haar kind op de grond en pakt zoveel ze kan. Ze droomt al van wat ze met deze rijkdommen allemaal zal kunnen doen. De geheimzinnige stem zegt: “De tijd is verstreken, vergeet het belangrijkste niet.” Bij deze woorden rent de vrouw zwaar beladen met goud en edelstenen naar buiten en de deur van de grot valt achter haar dicht, voor altijd. Ze bewondert haar schat en pas dan denkt ze aan haar kind dat ze binnen vergeten is.”

In het seizoen 2016 – 2017 van de meditatieve vieringen wordt steeds een verhaal uit De Wereldziel van Frédéric Lenoir gelezen en gespiegeld aan woorden uit het evangelie. Hierboven een voorproefje.

Muziek, kunst en een sfeervolle verlichting hebben een belangrijke plek in de meditatieve vieringen. Ook een geleide meditatie en momenten van stilte helpen je om tot rust te komen en nieuwe inspiratie te vinden.

De vieringen worden georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep Meditatieve Vieringen en vinden plaats om 19.00 uur in de Rooms-Katholieke Kerk aan de Loerikseweg. Meestal zal zowel live muziek als CD-muziek klinken. Na afloop is er voor wie wil een kopje koffie of thee in de dagkapel.

Elke dinsdagmorgen organiseert Dick Boersma een workshop schilderen in het Wereldhuis, waarin vaak het thema van de komende viering als uitgangspunt wordt genomen. Voor meer informatie: dick_boersma@hotmail.com

De data van de vieringen zijn: zondag 9 oktober en de zaterdagen 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april.

Voor meer informatie: volg ons op Facebook (Meditatieve Vieringen). Voor een abonnement op onze nieuwsbrief mail: j.v.impelen@kpnmail.nl

houten.pj23.nl | 2016-09-17Vorige Home Naar Boven