Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Over ons > Pastoraal team >

Meike Hettinga

Pastoraal werkster / profiel kinderen en jongeren

Loerikseweg 12
3991 AD Houten
T (030) 637 12 84
E-mail: m.hettinga@2parochies.nl

Mijn naam is Meike Hettinga. Per 1 juli aanstaande ben ik benoemd als pastoraal werkster in uw parochie. Het is mijn eerste benoeming. Al vind ik het natuurlijk ook spannend: ik heb er ongelofelijk veel zin in! Ik ben 26 jaar oud, en ben geboren en getogen in Utrecht, in de pastorie van de parochie waar mijn vader pastoraal werker was. Ik ben dus in de kerk opgegroeid. Ik heb de kerk altijd een beetje als thuis ervaren. Wat daarbij voor mij van belang was, was mijn betrokkenheid bij het kinderkoor en het jongerenkoor van de parochie. Samen zingen is voor mij nog altijd heel belangrijk. Nadat ik met mijn middelbare school een aantal keer naar Taizé ben geweest besloot ik dat ik de band die ik voelde met God en de kerk ook studiematig wilde verdiepen. Gaandeweg mijn studie ging ik het als een uitdaging voelen om als pastoraal werkster mensen te helpen hun weg met God en zijn verhaal te ontdekken en te verdiepen. Vrijwilligerswerk in de Utrechtse parochie waar ik ben (o.a. als dirigent van het kinderkoor) en stages in de parochie en in het oude-wijken pastoraat hebben daaraan bijgedragen.

Vorig jaar juni ben ik getrouwd met Erik, oud-studiegenoot en nu leraar godsdienst en levensbeschouwing op het Sint-Bonifatius college in Utrecht. Vanaf juni ben ik afgestudeerd theoloog. Dat betekent dat ik na de boeken nu in de praktijk aan de slag mag: eindelijk. In uw parochie mag ik mij bezig houden met zowel het jeugd- en jongeren pastoraat als met de diaconie; gebieden die mij erg dierbaar zijn. Ik vind het een mooie uitdaging dat ik in mijn werk het verband mag gaan leggen tussen alle tradities en verhalen die onze kerk rijk is en het leven van jongeren van nu, waar ik zelf, geloof ik, ook nog net bij hoor. In uw parochie bestaan al veel goede initiatieven op dit gebied. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg mijn steentje daaraan bij te dragen.

Ik kijk er naar uit te gaan werken in uw parochie en hoop velen van u snel te ontmoeten. Ik hoop op een prettige samenwerking binnen ons pastorale team. Samen met u wil ik graag meebouwen aan een parochiegemeenschap vol vuur en leven.

Meike Hettinga
Pastoraal werkster


houten.pj23.nl | 2021-02-16Vorige Home Naar Boven