Home Agenda Links Zoek Verkleinen Vergroten

Film- en fotoverslag Paasnachtwake 2012
Profielen > Catechese, vorming en verkondiging >

PaasNACHTwake

Deze werkgroep heeft als doel om een nacht te waken in het licht van de opstanding van onze Heer Jezus Christus. Zoals ook zijn leerlingen met Hem moesten waken zo willen wij samen met anderen een nacht waken.

In de zomer van 2005 zijn wij gestart om de voorbereidingen te treffen voor de daaropvolgende Pasen.

Ieder jaar proberen wij als werkgroep in het kader van het kerkelijke jaarthema een thema te bedenken voor de Paasnachtwake.

De paasnachtwake begint na de viering van 23.30 uur op de zaterdag voor Pasen. Dan volgt er ieder heel uur, om 1.00, 2.00, 3.00, 4.00 en 5.00 uur een gebedsmoment dat verzorgt wordt door een werkgroep van onze parochie. Deze gebedsmomenten zijn erg kort en duren niet langer dan 15 minuten. Tot het volgende gebedsmoment bieden wij een gevarieerd programma dat ook weer in het teken staat van het thema en het jaarthema.

De nacht sluiten wij met elkaar af met een viering in het ochtendgloren. Deze viering is om 6.00 uur in de ochtend. Voor deze viering nodigen wij de nabestaanden uit van diegene die het afgelopen jaar zijn overleden. Deze viering is dan ook nabij onze dierbaren, op het kerkhof. De nabestaanden, maar ook andere aanwezigen ervaren deze viering als bijzonder en intiem.

Na de viering volgt het ontbijt en hiervoor is vooraf opgave noodzakelijk vanwege inkoop. Dit kan via het parochiesecretariaat.

Werkgroep Paasnachtwake

houten.pj23.nl | 2018-08-28

Vorige Home Naar Boven