Home Agenda Wie is wie? Contact Links Zoek Verkleinen Vergroten

Film- en fotoverslag Paasnachtwake 2012
Profielen > Catechese, vorming en verkondiging >

PaasNACHTwake

Werkgroep

Deze werkgroep heeft als doel om een nacht te waken in het licht van de opstanding van onze Heer Jezus Christus. Zoals ook zijn leerlingen met Hem moesten waken zo willen wij samen met anderen een nacht waken.

In de zomer van 2005 zijn wij gestart om de voorbereidingen te treffen voor de daaropvolgende Pasen.

Ieder jaar proberen wij als werkgroep in het kader van het kerkelijke jaarthema een thema te bedenken voor de Paasnachtwake.

De paasnachtwake begint na de viering van 23.30 uur op de zaterdag voor Pasen. Dan volgt er ieder heel uur, om 1.00, 2.00, 3.00, 4.00 en 5.00 uur  een gebedsmoment dat verzorgt wordt door een werkgroep van onze parochie. Deze gebedsmomenten zijn erg kort en duren niet langer dan 15 minuten. Tot het volgende gebedsmoment bieden wij een gevarieerd programma dat ook weer in het teken staat van het thema en het jaarthema. 

De nacht sluiten wij met elkaar af met een viering in het ochtendgloren. Deze viering is om 6.00 uur ’s morgens. Voor deze viering nodigen wij de nabestaanden uit van diegene die het afgelopen jaar zijn overleden. Deze viering is dan ook nabij onze dierbaren, op het kerkhof. De nabestaanden, maar ook andere aanwezigen ervaren deze viering als bijzonder en intiem. 

Na de viering volgt het ontbijt en hiervoor is vooraf opgave noodzakelijk vanwege inkoop. Dit kan via het parochiesecretariaat.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden; Rogier van Doorn, Marcel van Heerwaarden, Kees Huijben en Regina Zijlmans.   


Paasnachtwake 19-20 april 2014

 

Een groep ontdekkers, met in hun kielzog een aantal wetenschappers, gaan op weg naar een mysterieus rijk. Een legende leert dat hier een schat aan gegevens verborgen ligt, die toegang geeft tot belangrijke grondstoffen, waarmee handel gedreven kan worden. Zo belangrijk zelfs, dat door deze handel hele gebieden veroverd kunnen worden en onder controle gebracht van diegenen, die over deze schat beschikken. Macht en rijkdom zal hen ten deel vallen.

De reis erheen is moeilijk, vele beproevingen staan hen te wachten. Als zij eindelijk de schat bereiken en de ware betekenis leren doorgronden, zou deze wel heel anders kunnen zijn dan zij verondersteld hebben. De vondst ervan en de openbaring van de inhoud heeft zelfs consequenties die niemand tevoren heeft kunnen vermoeden...

Nieuwsgierig? Ga je mee op reis? Kom naar de paasnachtwake in de nacht van 19 op 20 april in Houten en beleef het paasverhaal op een hele nieuwe manier. 

We beginnen met een viering om 23.30 uur en aansluitend volgt het spannende programma.
Om 6.00 uur ronden we het verhaal af in de viering bij het ochtendgloren op het kerkhof.
Iedereen is uitgenodigd voor het aansluitende gezamenlijke ontbijt. (opgave op parochiesecretariaat of  zijlmans.paac@kpnmail.nl )
Zoals gebruikelijk is het ook mogelijk een deel van de nachtwake mee te maken.
Voor deelname aan de nachtwake en het ontbijt wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Werkgroep Paasnachtwake 

houten.pj23.nl | 2014-04-17

Vorige Home Naar Boven